Αθλητική διατροφή

Η άσκηση είναι απαραίτητη για την διασφάλιση της καλής υγείας σε όλα τα επίπεδα. Από μικρή ηλικία τα παιδιά θα πρέπει να βρουν μαζί με τους γονείς το είδος της άσκησης που τους ταιριάζει. Ένα παιδί το οποίο αθλείται ανεξάρτητα από το βάρος του, χτίζει ένα υγιές σώμα, αναπτύσσει ένα ικανοποιητικό μυϊκό σύστημα, το οποίο στηρίζει τα οστά του και προάγει τη σωματική και πνευματική του ισορροπία στο μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λιποκύτταρα που δημιουργούνται κατά την παιδική ηλικία είναι αυτά που μας συνοδεύουν στην ενήλικη ζωής μας αντιλαμβανόμαστε ότι η σωστή διατροφή και η συστηματική άσκηση κατά την παιδική ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την μελλοντική κατάσταση της υγείας μας.

Ακόμη και όταν ένας ενήλικας δεν έχει γυμναστεί ως παιδί και αποφασίζει να αλλάξει πεποιθήσεις και να εντάξει τη δραστηριότητα στην καθημερινότητά του, χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω των “νέων” ενεργειακών απαιτήσεών του.

Το ίδιο συμβαίνει με τους αθλητές υψηλού επιπέδου στους οποίους μια διατροφική παρέμβαση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του αθλήματός τους, στην κατάσταση της υγείας τους και τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους επηρεάζει σημαντικά την απόδοση τους και  βοηθάει στην επίτευξη των στόχων τους.

Στόχος της ομάδας μας είναι:

  • Η ένταξη κάθε μορφής άσκησης στη καθημερινότητα του παιδιού και του εφήβου
  • Η προαγωγή της σωστής διατροφικής παιδείας και της άσκησης μέσα από το παιχνίδι, η οποία εκτός από την αθλητική τους απόδοση συμβάλλει και στην υγιή τους ανάπτυξη
  • Η διατροφική υποστήριξη για βελτίωση της απόδοσης αθλουμένων και αθλητών ανάλογα με το άθλημά που ακολουθούν τους, πχ μαραθωνοδρόμους, κωπηλάτες, μπασκετμπολίστες, ποδοσφαιριστές, αθλητές του στίβου κ.α
  • Η διατροφική υποστήριξη και αποκατάσταση των αθλητών μετά από τραυματισμούς