Pancakes με κεφίρ

Υλικά για 10 pancakes 
  • 270 γραμμ. (2 1/3 κούπες) αλεύρι ολικής βιολογικό ή Ζέας
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Μεσολογγίου
  • 50 γραμμ. (2 μεγάλες κουταλιές) βούτυρο λιωμένο και χλιαρό, όχι καυτό
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 ml κεφίρ
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το κεφίρ, τα αυγά και τη βανίλια.
  3. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μίγματος με το αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Βάζουμε λίγο βούτυρο -περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού- σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε κυκλικά το χυλό στο τηγάνι. Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από τις δυο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
  6. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς.